Fraud Blocker WAAROM KIEZEN VOOR 1 VASTGOEDKANTOOR BIJ DE AANKOOP VAN UW WONING? | Vamoz

Let op met welke makelaar u in zee gaat!

In Spanje kan iedereen vastgoedmakelaar worden en elke makelaar heeft toegang tot alle panden op de vastgoedmarkt aan identiek dezelfde prijs. Er bestaat zo goed als geen exclusiviteit. Dit zorgt ervoor dat er zeer veel makelaars zijn in Marbella. Het is dan ook vanzelfsprekend dat niet elke makelaar die actief is in Marbella even veel ervaring heeft, even professioneel en correct is en dezelfde prioriteiten stelt bij het verkopen van woningen.

Bij VAMOZ kan u rekenen op een samenwerking gebaseerd op eerlijkheid, respect en vertrouwen. Bij de zoektocht naar het perfecte pand voor de potentiële koper, wordt er door de ogen van de klant gekeken. Een tevreden klant is de beste reclame!
Dit in tegenstelling tot enkele andere makelaars die zich vooral focussen op hun eigen belang en de makelaarscommissies, waardoor ze u zullen ‘pushen’. Iets waar we bij VAMOZ allergisch aan zijn.

Het registratiesysteem

Aangezien meerdere partijen dezelfde potentiële kopers benaderen, wordt er aan de Costa del Sol gewerkt met een registratiesysteem. Dit zorgt ervoor dat er later geen discussie ontstaat over welke makelaar de kopende klant heeft aangebracht.

Tijdens de effectieve bezichtiging ter plaatse of bij een virtuele presentatie wordt uw naam als potentiële klant genoteerd bij de projectontwikkelaar. U wordt ook  ‘gekoppeld’ aan de makelaar waarmee u ter plaatse bent of met wie u de online presentatie doet. Dit gebeurt automatisch en dus soms zonder uw expliciete toestemming. Vanaf dat ogenblik kan een andere makelaar u hetzelfde appartement of villa te koop gedurende een periode van 3 tot 6 maanden niet meer aanbieden. Als blijkt dat er geen klik is tussen u en de makelaar, of erger nog, de professionaliteit ver te zoeken is, dan nog zit u voor de bezochte panden vast aan deze partij. Opletten dus met wie u in de wagen stapt of met wie u virtuele bezoeken doet.

Uw waarde als potentiële klant

Wanneer een makelaar verneemt dat u eerst met de concurrentie op pad gaat, dan weet hij dat de kans dat u bij hem een huis zult kopen, aanzienlijk kleiner is geworden. Professionele makelaars zullen u namelijk die eerste dagen reeds de beste opportuniteiten tonen, waardoor de volgende partijen achter het net vissen. De volgende makelaars zullen daarom dan ook minder tijd en moeite aan u besteden. Een kwestie van kansberekening.

Succesformule

Kies op basis van uw telefonische en mailcontacten 1 makelaar bij wie u het beste gevoel heeft en waarmee u op één lijn zit. Geef deze makelaar de tijd om u beter te leren kennen tijdens uw bezichtigingstrip ter plaatse, zodat hij beter kan inspelen op basis van uw feedback en u ook projecten kan tonen die initieel niet voorzien waren.

Uit ervaring blijkt namelijk dat 90% van de Vlamingen dezelfde wensen doorgeeft, maar natuurlijk niet allemaal hetzelfde pand koopt. Uw zoektocht is een groeiproces.

VAMOZ verkent dan ook steeds eerst samen met u de regio om zo tot enkele locatievoorkeuren te komen. Op basis van die voorkeuren, uw ‘wishlist’ en uw feedback, gaan we verder op zoek naar de ideale woning voor u. Wij nemen onze tijd voor uw zoektocht in tegenstelling tot ‘commissiejagers’ die u 10 tot zelfs 15 projecten op 1 dag tonen. Op deze onprofessionele manier kan u het kaf van het koren niet meer scheiden en dat kan heel frustrerend zijn. VAMOZ zorgt ervoor dat uw zoektocht aangenaam verloopt. Uw bezoek ter plaatse met VAMOZ neemt dan ook in praktijk 2 tot 3 dagen in beslag. Deze werkwijze is volgens ons de enige manier om het pand van uw dromen te vinden, zonder spijt achteraf.

 

Blog geschreven door stagiair-levensgenieter Jonas Convents De Koninck

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE