WONEN IN MARBELLA?

Denk je eraan om te wonen in het cosmopolitische Marbella? Met een warm mediterraan klimaat en een bruisend nachtleven is Marbella één van de toonaangevende vakantiebestemmingen in Europa, maar het is ook een geweldige plek voor levensgenieters om zicht te settelen of om een vakantiewoning te kopen.

Bert & Inge, een Vlaams koppel uit Marbella vertellen je graag meer over het wonen, de cultuur, vervoer en veiligheid in Marbella aan de Costa del Sol.

waarom marbella

MARBELLA: ENKEL VOOR LEVENSGENIETERS

Wat maakt Marbella zo begerenswaardig om te wonen bij de veeleisende Belg? En waarom zijn Marbella en de Costa del Sol wereldwijd een bestemming met naam en faam?

Hier enkele redenen waarom wonen in Marbella de moeite waard is:

  • MEER ZON

Als een van de beste redenen geldt natuurlijk het fantastische klimaat.

Wist u dat het weer in Marbella een van de beste is in gans Europa? Met de koelere zomers en warmere winters is het weer in Marbella aangenamer dan in de rest van Spanje en zelfs dan in de rest van de provincie Malaga. Dit dankzij de ligging van Marbella aan de voet van de berg ‘La Concha’. Dankzij La Concha geniet Marbella van een microklimaat, met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 18° C en zo’n 320 dagen zon per jaar.

Zeg de winterse depressie en hoge stookolierekeningen dus maar vaarwel!

  • GEZONDER IS GELUKKIGER

Het leven in Marbella is beter voor uw gezondheid dankzij het mooie weer, de gemoedelijke levensstijl en de gezonde Mediterrane keuken.

Wordt u toch een keer ziek, dan bent u in Marbella in goede handen. De beste specialisten hebben zich de afgelopen decennia gevestigd aan de Costa del Sol vanwege de gunstige leefomstandigheden. In Marbella en Estepona vindt u meerdere ziekenhuizen en gespecialiseerde klinieken, die zijn uitgerust met de laatste technologiën en apparatuur, alsook diverse Nederlands- en Engelstalige artsen en tandartsen. Tevens biedt de Costa del Sol een grote varieteit aan goede klinieken voor plastische en cosmetische chirurgie.

  • U DOET MEER MET UW GELD

Marbella is echt een plek waar het het hele jaar door goed vertoeven is. En dit niet enkel voor rijken en beroemdheden.

Het leven in Marbella is zelfs veel goedkoper dan in België en u geniet van een hogere levensstandaard. Natuurlijk is het leuk om eens kennis te maken met de glitter en glamour die in Marbella nooit ver weg is. Er zijn echter voldoende cafétjes en strandrestaurants waar iedereen terecht kan. Probeer zeker eens een verse zeevruchtenschotel, proef de tapas in het oude stadsgedeelte van Marbella of geniet van een koele sangria met zicht op zee.

  • THUIS IS NOOIT VERAF

U reist in een handomdraai van en naar uw huis in Marbella. Het is amper 2 – 3 uur vliegen vanuit de verschillende luchthaven in België en met de talrijke goedkope vluchten is het heen en weer vliegen naar familie en vrienden goedkoper dan ooit tevoren.

  • BUREN

Altijd al afgevraagd hoe de rich & famous leven? Marbella’s jetset bestaat uit filmsterren, popartiesten, oliemagnaten en voetballers uit heel de wereld. Al sinds de jaren ’50 weten de rijken der aarde hun weg te vinden naar dit eens slaperige vissersdorpje. Voor u het weet, loopt u in de gezellige straatjes Antonio Banderas of Eva Longoria tegen het lijf.

In Marbella is aan beroemdheden geen tekort.

  • ER IS ALTIJD IETS TE BELEVEN

U kan wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen, varen, skiën (inderdaad!), winkelen, …. en natuurlijk lekker eten en drinken. Ook vormt Marbella een prima uitvalsbasis voor culturele dagtochten naar historische cultuursteden zoals Córdoba, Sevilla en Granada.

We kunnen dus gerust spreken van de Costa del Levensgenieters!

Meer lezen over cultuur en ontspanning in Marbella?  Ontdek onze rubriek Marbella lifestyle.

  • GEWOONWEG MOOI

Marbella heeft zowel sublieme stranden als indrukwekkende bergen en natuurgebieden.

La Concha en de nabije Sierra de las Nieves zorgen voor mooie uitzichten waarvan uiteraard veel woningen genieten. Ook de panoramische zichten op de Middellandse Zee, Gibraltar en zelfs de Noord-Afrikaanse kustlijn zijn een grote troef van menig vastgoed in Marbella.

  • PRACHTIGE HUIZEN

En niet te vergeten, de huizen in Marbella zijn ongelooflijk mooi.

Moderne appartementen en penthouses met uitzicht op zee, een huis in de heuvels of een villa in een van de vele golfresorts: het mooiste en meest exclusieve immo aanbod staat op u te wachten.

Ga overdag erop uit in de bruisende omgeving en kom ‘s avonds heerlijk tot rust met een wijntje in uw eigen achtertuin terwijl u geniet van een adembenemende zonsondergang. Of nodig uw vrienden en familie uit voor een feest in uw eigen villa met zwembad.

Wat uw droomhuis ook is, het staat zeer waarschijnlijk in Marbella!