Fraud Blocker VAMOZ IN DE PERS | Vamoz
Vamoz in de pers Home & Trends

VAMOZ met een artikel in het fantastische tijdschrift Home & Trends

Als Spanje een kip zou zijn, dan was Marbella het gouden ei. Deze kosmopolitische stad biedt u een heerlijk klimaat, een prachtig oud stadscentrum met een rijke geschiedenis, trendy boetieks, klasserestaurants, meer dan 70 golfbanen en de hippe, mondaine haven van Puerto Banus.

Op het gezellige Plaza de los Naranjos in het oude stadscentrum met zijn levendige smalle straatjes, ontmoetten Claudia, Alex en Maxime van Home & Trends de Vlaamse ondernemers Inge en Bert van Vamoz. Zij zijn al jarenlang actief in de vastgoedwereld en zijn gespecialiseerd in luxe vastgoed in en rond Marbella.

Wij dachten dat Vamoz in het Spaans met een -s geschreven werd?

Bert (al lachend): Dat klopt! Het is een beetje een eigenzinnige woordspeling, want VAMOZ staat eigenlijk voor VAstgoed Marbella voor Ondernemers en Zelfstandigen. We hebben namelijk gemerkt dat we door ons eigen professionele verleden de beste klik hebben met ondernemende mensen met een positieve drive, die naast hard werken ook het goede leven weten te waarderen. Mensen zoals wijzelf dus. Deze klik is zeer belangrijk want vastgoed kopen moet plezant zijn en doe je in vertrouwen.

Hoe zijn jullie hier in Marbella terecht gekomen?

Inge: Na de verkoop van ons bedrijf in België zijn we op zoek gegaan naar de ideale plek voor ons om verder van het leven te genieten. Eerst hebben we de kusten van Kroatië en Italië afgeschuimd, maar daar bleek het in de winter toch net iets te koud voor ons. Dus … op zoek naar het beste klimaat van Europa, waar ook nog iets te beleven valt. Naast het bruisende leven in Marbella en het glamoureuze Puerto Banus, zit je hier op korte afstand van belangrijke Spaanse cultuursteden zoals Sevilla, Malaga, Cordoba en Ronda. Bovenop de 330 dagen zon, zee en strand kan je van oktober tot maart zelfs gaan skiën in de Sierra Nevada. Wij vertrekken ‘s morgens rond half 7, skiën de ganse dag en zijn op tijd terug in Marbella om te aperitieven in een gezellige chiringuito op het strand. Surrealistisch.

We lazen op een wegbord ‘Costa del Sol = Costa del Golf’.

Inge: De streek rond Marbella is inderdaad een geliefde plek voor golfliefhebbers. Met meer dan 70 golfterreinen en een klimaat dat ook in de winter nog voor 20 graden op de thermometer zorgt, is het de favoriete bestemming van heel wat buitenlanders. Er zijn nu eenmaal slechtere omstandigheden om aan je golfhandicap te werken. De hele wereld komt hier golfen en dat brengt natuurlijk mee dat de horecazaken hier het ganse jaar door volop floreren, in tegenstelling tot andere regio’s waar buiten de vakantieperiodes weinig of niets te beleven valt.

Zaten jullie al in de vastgoedwereld in België dan?

Bert: Wij waren actief in de evenementenbranche, maar hebben wel steeds een grote persoonlijke affiniteit gehad met vastgoed. Eigenlijk was onze bedoeling om het hier wat kalmer aan te gaan doen. Onze eigen zoektocht naar een woning in Marbella verliep echter zo onprofessioneel, dat we vonden dat wij het beter konden. Dus zijn we van start gegaan met VAMOZ. Enkel voor Vlaamse Levensgenieters.

Zijn er hier dan zoveel amateurs in het vastgoedwereldje?

Inge: Wel, ik denk dat overal en in elke branche wel cowboys te vinden zijn. Dat is hier in Marbella niet anders. Het is namelijk zeer makkelijk om in Spanje te beginnen in de vastgoedsector omdat je geen BIV-nummer nodig hebt zoals in België. We raden de mensen daarom steeds aan om te informeren naar ervaring, klantenreferenties en kennis van de regio. Het is volgens ons namelijk onmogelijk om Marbella en haar vastgoedmogelijkheden goed te kennen als je niet zelf in de streek woont en werkt. Dan kan je er nooit met je neus bovenop zitten en er als eerste bij zijn. Als je iets wil kopen aan de Belgische kust, werk je toch ook niet met een makelaar uit Antwerpen of Limburg.

Goed opletten dus, bij de keuze van de makelaar waarmee je op pad gaat. Maar hoe gaat zo’n zoektocht in zijn werk dan?

Bert: In eerste instantie overlegt Vamoz natuurlijk intensief met de klant: kent hij de regio, wat zoekt hij juist, wat zijn zijn wensen, welk budget wil hij spenderen, is het een investering om te verhuren of enkel voor eigen gebruik, … Op basis van dat overleg gaan wij op zoek naar geschikte regio en projecten. Vervolgens leggen we een selectie voor aan de klant, die op zijn beurt kiest welke panden hem het meest aanspreken. Wij regelen dan afspraken voor de bezichtiging, zodanig dat de klant, wanneer hij overvliegt, zeer doelgericht een aantal projecten kan bekijken. Zo verlies je geen tijd. Iets waar we zelf van gruwen, is verkoopsdruk. Niets is zo vervelend als een makelaar die je kost wat kost een verkoop wil doordrukken. Wij doen daar niet aan mee. Natuurlijk verkopen we ook graag … maar ik zeg altijd tegen de mensen dat als ze niet verliefd zijn op een tweede verblijf, ze het beter niet kopen en wachten tot er iets voorbijkomt dat wél aan hun wensen voldoet. Het blijven tenslotte toch altijd momentopnames. Ik heb liever dat ze dan een keer meer over en weer vliegen, maar uiteindelijk wel dat ene plekje vinden waaraan ze hun hart kunnen verliezen.

Er komt waarschijnlijk nog wel iets bij kijken bij zo’n aankoop?

Inge: Potentiële kopers worden er soms door afgeschrikt, maar dat is niet nodig, want bij Vamoz maken we er echt een erezaak van om op alle gebied ter beschikking te staan van onze klanten om hen te begeleiden: van fiscaaltechnische en juridische zaken bij hun aankoop tot bijvoorbeeld tips voor het vinden van mooie meubelwinkels of een poetsvrouw. De voorbije jaren hebben we dan ook kunnen vaststellen dat onze naamsbekendheid enorm vergroot is door de combinatie van publiciteit en mond-aan-mond reclame door tevreden klanten. Deze combinatie zorgt voor een succesratio van 75%. Een bevestiging dat onze aanpak de juiste is. De vele superleuke bedankjes en reacties die we na aankoop van onze klanten krijgen, zijn voor ons de kers op de taart.

 

Dankzij Bert en Inge betekent VAMOZ voortaan voor ons:

V = Vertrouwen, Veiligheid, Vakantie, Vriendschap

A = Adembenemende projecten, Amuseren

M = Masters in vastgoed, Marbella, Mondain

O = Oprecht, Ongedwongen, Optimistisch, Ongelooflijk tof koppel

Z = Zekerheid, Zon, Zee, Zen

 

We hebben gehoord dat jullie dan ook net dat extra stapje verder gaan dan de collega’s.

Bert: Inderdaad, we organiseren regelmatig leuke evenementen voor onze klanten. Dat kan een boottocht zijn, een sportieve activiteit, een culinaire ontdekking of een cultureel uitstap. Mogelijkheden genoeg in en rond Marbella. De deelname aan onze activiteiten is uiteraard exclusief voor onze klanten en volledig vrijblijvend.  We krijgen daar ook altijd veel positieve reacties op. Deze ontmoetingen laten mensen toe hier een sociaal netwerk uit te bouwen met gelijkgestemde Vlamingen. Veel van de Vlamingen die via Vamoz gekocht hebben, zijn intussen persoonlijke vrienden geworden en dat zegt veel over onze persoonlijke, warme aanpak en onze passie voor wat wij doen.

En waarom werken Vlamingen dan best met Vamoz?

Bert: Wel, omdat wij onze klanten steeds de beste deals kunnen aanbieden. Door onze jarenlange, nauwe contacten met de promotoren hier ter plaatse, worden we steeds als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe projecten en daardoor kunnen onze klanten genieten van pre-launch prijzen. Vaak zijn wij -en dus ook onze klanten- al op de hoogte alvorens een project op de markt komt voor andere makelaars. De beste prijzen en keuze uit de beste units voor onze contacten dus. Ook ideaal voor investeerders natuurlijk. Dat is het voordeel van hier te wonen en te werken. Makelaars die hier niet constant ter plaatse zijn, kunnen deze service niet bieden.

Gaan jullie uitbreiden in de toekomst?

Inge: Dat staat helemaal niet op onze agenda. We hebben er wel even over nagedacht, maar dat zou betekenen dat we onze klanten niet meer zelf kunnen begeleiden en zoals ze in het Engels zeggen ‘we take it personal’. Toen we onze zaak in België verkocht hebben, hebben we 3 dingen vooropgesteld: geen grote investeringen meer, geen personeel meer en geen partners meer. We blijven dus met ons tweetje ons ding doen. Dat doen we, zoals Bert zei, met veel passie en plezier. Klaarstaan voor klanten is voor ons niet enkel van 9 tot 5, maar vanaf we onze ogen openen totdat we ze sluiten. We love what we do.

Het was zeer aangenaam om met zo’n gepassioneerd duo levensgenieters te spreken. Zullen we nog een glaasje bestellen?

Vamoz kan u 24/7 contacteren via mail info@vamozmarbella.com of telefonisch op het nummer 03 500 00 10. U wordt dan gratis doorgeschakeld naar Marbella.

 

 

 

 

 

 

 

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE