Fraud Blocker Marbella, paradijs voor investeerders. Vamoz Marbella vastgoedinvestering

Als Spanje een kip zou zijn, dan was Marbella het gouden ei. Deze kosmopolitische stad biedt u een heerlijk klimaat, een prachtig oud stadscentrum met een rijke geschiedenis, trendy boetieks, klasserestaurants, meer dan 70 golfbanen en de hippe, mondaine haven van Puerto Banus.

De Vlaamse ondernemers Inge en Bert van VAMOZ zijn al jarenlang actief in de vastgoedwereld en specialiseerden zich in luxe vastgoed in en rond Marbella. Na het artikel ‘Marbella, een paradijs voor levensgenieters’, gaan ze deze keer in op vastgoedinvesteringen in en rond Marbella.

Gelijk met de deur in huis: ik heb spaargeld staan op de bank. Waarom zou ik investeren in vastgoed in Marbella?

Bert: In de huidige conjunctuur is investeren in vastgoed een prima beslissing. Marbella is het Knokke van Spanje, the place to be. Het exclusieve vastgoed in deze regio wordt, meer dan aan andere Costa’s in Spanje, beschouwd als waardevast en als goede investering. Daarenboven wordt Marbella internationaal vaak gezien als ‘safe haven’, net zoals Zwitserland en Monaco. Dit zal vermogende kopers, die er een luxe levensstijl op nahouden, blijven aantrekken.

Wat zijn de beste investeringsmogelijkheden volgens jullie?

Inge: Stap als eerste in een goed gelegen project dat off-plan aan lanceringsprijzen aangeboden wordt. De eerste investeerders in zo’n project kopen gemiddeld 15% goedkoper aan en hebben daarbovenop de kans om de beste units te kiezen. Eenmaal zo’n 20 % van het project off-plan gereserveerd is, stijgen de prijzen en in verdere fases volgen meestal nog prijsverhogingen. Dus … enorme voordelen voor de vroege vogels en snelle beslissers. Hou wel rekening bij korte termijn speculatie met de meerwaardebelasting betaalbaar bij het verkopen van onroerend goed. Deze belasting blijft gelden, ook na 5 jaar.

Waar vinden investeerders deze projecten in en rond Marbella?

Bert: Bij VAMOZ, natuurlijk (lacht). Het grote voordeel dat wij hebben, is dat wij hier wonen en werken en door de jaren heen goede contacten hebben opgebouwd met de lokale promotoren. Wij zijn daardoor steeds als eerste op de hoogte van nieuwe projecten, nog voor de meeste andere makelaars ze kunnen aanbieden. We worden dan ook goed in de gaten gehouden door veel andere makelaars zowel hier als in België.

Brengt off-plan kopen geen risico’s met zich mee?

Inge: Helemaal niet. Alle projecten moeten een bankgarantie voorleggen zodat u als investeerder op beide oren kunt slapen. De gefaseerde betalingen, waarbij tot 70% pas bij oplevering betaald wordt, maakt het nog interessanter voor investeerders.

Welk rendement kunnen we verwachten bij verhuur?

Bert: Een rendement rond 3% is realistisch, na aftrek van de vaste kosten zoals kadastraal inkomen, maandelijkse gemeenschappelijke kosten, verzekeringen, … en de Spaanse belasting op verhuur.  Maar iemand die er werk van maakt, kan er over het algemeen wel meer uithalen. Zeker als het over een recent of nieuwbouwpand gaat omdat dat vaak voorrang zal hebben op de lokale huurmarkt en de verhuurprijzen hoger zijn.

Omdat er in Marbella het ganse jaar door iets te beleven valt en door de nabijheid van meer dan 70 golfbanen, wordt vastgoed in Marbella ook buiten de klassieke 10 tot 12 vakantieweken aardig verhuurd. Dit kan extra opbrengsten genereren waardoor een veel beter rendement kan gerealiseerd worden dan in andere regio’s of aan andere Costa’s.

Er komt precies toch wel wat bij kijken?

Inge: Wij begrijpen dat investeerders niet alleen een gezonde investering willen, maar er vooral ook zorgeloos van willen genieten. Bij VAMOZ maken we er daarom een erezaak van om op alle gebied ter beschikking te staan van onze klanten om hen te begeleiden voor, tijdens en na hun aankoop. We brengen hen, indien gewenst, in contact met betrouwbare homemanagementbedrijven, die kunnen instaan voor de vergunning om te verhuren, het beheer van het pand (waaronder de schoonmaak) en de verhuur. Dat is de service waarmee we het verschil maken! Dit maakt aankopen in Marbella met de hulp van VAMOZ een paradijs voor investeerders én levensgenieters!  1 + 1 is bij ons dus meer dan 2 …

Is het niet te laat om te investeren?

Bert: De tijd van de bodemprijzen, bankbeslagen en koopjes ligt inderdaad achter ons en door haar internationale reputatie herstelde de vastgoedmarkt in en rond Marbella na de crisis sneller dan in de rest van het land. Sedert 2013 zien we dan ook een duidelijke prijsstijging, maand na maand. Deze stijgende trend zal zich volgens de verwachtingen de volgende jaren nog sterk doorzetten. Vooral in de nieuwbouwprojecten. Er zijn echter nog tal van mogelijkheden als het gaat om investeren in vastgoed in en rond Marbella. Maar je moet goed geïnformeerd zijn om ze te vinden, wat maakt dat vastgoedadvies van een lokale makelaar zoals VAMOZ onmisbaar is. Enkel iemand die constant ter plaatse is, weet wat de markt te bieden heeft.  

Dus ik win altijd door slim te investeren in Marbella?

Inge: Inderdaad. Op korte termijn allereerst door de investering in jezelf. We zien namelijk steeds weer dat onze klanten door het klimaat en de glamoureuze lifestyle die Marbella te bieden heeft, vaak zelf regelmatig naar hier komen om te genieten van hun investering. Daar bovenop komen eventuele huurinkomsten en op langere termijn de meerwaarde bij verkoop. Concluderend kunnen we dus stellen dat de aankoop van een woning in Marbella een waardevolle investering is in de breedste zin van het woord.

Op deze zonovergoten plek komt uw spaargeld weer tot leven.

 

 

 

 

 

 

 

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE