Fraud Blocker GOD WOONT IN MARBELLA! | Vamoz

De uitdrukking luidt: wonen als God in Frankrijk. Echter, volgens mij uitgevonden door iemand die Marbella niet kent! De echte all-year-round levensgenieter wil zijn eigen plekje in Marbella hebben. Waarom?

Wel, in eerste instantie omdat nergens anders ter wereld – althans in geen enkel geciviliseerd land – meer dan 320 dagen zon te vinden is. Laten we even wat alternatieven bekijken: Tunesië? Marokko? Turkije? Daar heeft u als toerist al vaak het gevoel dat, wanneer u een pas verkeerd zet, u in serieuze problemen terecht kan komen. En dan praten we nog niet over de immense taal, cultuur- en godsdienstverschillen. Als vakantieganger kan u dat wel een weekje (of 2) ondergaan omdat de gulle zon veel compenseert, maar om er constant te wonen of er uw tweede verblijf te hebben, dan moet u verdorie toch al uit sterk hout gesneden zijn.

Cyprus misschien? Het eiland heeft dan wel evenveel zon als Marbella, maar losstaande van het feit dat Cyprus wel heel dichtbij een zeer ontvlambare regio ligt, zijn de meeste mensen snel uitgekeken op de mogelijkheden die een eiland biedt. Een feit dat ook voor de Canarische Eilanden geldt. OK, wederom leuk als toerist voor even … maar als permanente bewoner of wanneer u een tweede verblijf overweegt, kiezen de meeste levensgenieters toch liever voor Marbella omdat men hier op een uurtje of 2 van kunst- en cultuursteden zit zoals Malaga, Cordoba, Sevilla, Granada, …

Italië dan maar? Toegegeven, een prachtig land. Wij zijn er zelf ook gaan kijken, maar voor mijn vrouw hield het op wanneer we in oktober uit pure miserie naar de winkel drogere, maar vooral warmere, kledij moesten gaan kopen omdat het gewoonweg té koud bleek te zijn in het tussenseizoen.

Aha … Kroatië? Zeilparadijs in de zomerperiode. Mooi meegenomen. Ook daar zijn we zelf gaan kijken. De wetgeving is er echter zo ingewikkeld dat een kat haar eigen jongen niet meer terugvindt. Bovendien is het weer daar in de tussenseizoenen en winter even miserabel als in Zuid-Italië.

Leven als god in Frankrijk dan maar? Het klonk alvast aardig in de oren. Althans … in het begin, want wie houdt er nu niet van een leuke wandeling in de smalle straatjes van St-Tropez? Toch even de gemiddelde temperaturen nagekeken en al snel tot de conclusie gekomen dat God blijkbaar alleen maar in de zomerperiode in Frankrijk woont…

Enkel Marbella heeft het allemaal! Dan blijft er maar 1 land over, niet? Inderdaad … Spanje. We hebben de ganse kust afgereisd en we moeten toegeven dat er inderdaad wel heel wat leuke plaatsen zijn zoals bijvoorbeeld Barcelona. Een bruisende stad die ook alle voordelen van Marbella heeft, met uitzondering van 1: het weer! Spijtig, want anders was Barcelona zeker een sterke kanshebber geweest, ook omdat deze stad iets dichter bij België ligt. Maar goed … ook weer afgeschreven vanwege ‘slecht weer in de winter’. Is er dan niets tussen Barcelona en Marbella? Uiteraard liggen er leuke plaatsjes met evenveel zon als hier aan de Costa del Sol, maar nergens … ik herhaal … nérgens heb je dat gevoel van te leven in een bruisende, kosmopolitische stad waar altijd iets te beleven valt. Cultureel, culinair, sportief … Marbella has got it all! Het is niet enkel het klimaat maar ook de bijzondere lifestyle die levensgenieters aanspreekt. Er is echt voor elk wat wils. En dit het hele jaar door!

Wist u trouwens dat u van december tot eind maart kunt gaan skiën op de prachtige skipistes in de Sierra Nevada rond Granada? Wij vertrekken ’s morgens om 6 uur en staan om half 9 op de latten. Dan skiën tot een uur of 4 om vervolgens rond 7 uur nog gezellig een cavaatje te drinken op het strand in Marbella.

Het leven kan zwaar zijn…