michelin

Een paar dagen geleden werd bekend gemaakt dat de Michelingids 2015 van Spanje en Portugal zal worden gelanceerd in het vijfsterren Hotel Los Monteros in Marbella op 19 november dit jaar. Een bijzonder event dat enorm zal bijdragen aan de erkenning van nog meer gastronomisch potentieel van de stad Marbella.

Marbella is in de loop der jaren uitgegroeid tot een baken van lekker eten aan de Costa del Sol, met niet minder dan drie restaurants met Michelin sterren. Des te meer reden om hier de presentatie te houden van de nieuwe, Franse gastronomische gids. Vorig jaar zette Marbella zich ook al in om host stad te worden van de presentatie van de bekende Michelin Gids, maar greep toen helaas net deze kans mis. De stad reikte wel tot aan de finale, maar uiteindelijk won Bilbao toch de concurrentiestrijd. In het Guggenheim Museum in Bilbao werd vorig jaar de gids presentatie georganiseerd, maar dit jaar is het toch uiteindelijk de beurt aan Marbella. De Andalusische stad versloeg dit keer Valencia en Santiago de Compostella. Het is de eerste keer de lancering wordt gehouden in het zuiden van Spanje.

Zoals de meeste mensen wel weten is de Michelinster een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een juiste bediening. Die krijgen een plaatsje in het bekende boek dat ieder jaar weer wordt geüpdatet. Een leuk weetje is dat Michelin ooit begonnen is in 1900 met het uitgeven van gidsen om chauffeurs tijdens hun route te wijzen op restaurants en hotels in Frankrijk. Inmiddels is de Michelingids ontwikkeld tot ‘s werelds meest prestigieuze restaurantgids. Een aantal restaurants krijgen de waardering in drie, twee of één sterren.

Los Monteros Hotel In de patio van Los Monteros Hotel & Spa zal de 2015 Michelin Gids voor Spanje en Portugal in het najaar worden gelanceerd. Een perfecte locatie voor de gids, want het bijbehorende restaurant ‘El Corzo’ was het eerste hotel-restaurant in Spanje dat bekroond werd in 1986 met een Michelin-ster. Het hotelcomplex vertegenwoordigt behalve deze uitstekende eetgelegenheid, ook andere waardevolle bijdragen aan het Spaanse toerisme, door natuurlijk het hotel zelf, maar ook door de bijbehorende Río Real golfbaan, de tennisclub, de beachclub La Cabane en een manège.

De presentatie van de Michelin-gids is een grote happening, die doorgaans wordt bijgewoond door meer dan 300 gespecialiseerde journalisten, chef-koks en gastronomische experts. In ieder geval zullen de burgemeester van Marbella, Maria Angeles Muñoz, Michelin Malaga-ster Jose Carlos Garcia en celebrity chef-kok Dani Garcia bij de onthulling aanwezig zijn. Ángel Pardo, PR-vertegenwoordiger van Michelin, is momenteel in Marbella om verschillende bijeenkomsten bij te wonen ter voorbereiding. Volgens Mayte Carreño, commercieel directeur van Michelin Travel Partner voor Spanje en Portugal, heeft Marbella vooral een eersteklas aanbod. ‘Marbella is een uitstekende toeristische plek die een grote evolutie in de loop der tijd in de horecabranche heeft meegemaakt. Bovendien is het goed voor het toerisme.’ De organisatoren zijn blij met de keuze van Marbella en dit hotel als locatie voor het evenement. Michelin steunt hier zeker ook het toerisme mee en dat zal uiteindelijk weer zijn werking hebben op de huidige economische situatie.

De restaurants met een Michelin ster in Marbella Vele restaurants in Marbella bieden klasse gerechten aan met een uniek Andalusisch tintje. In de stad en omgeving zijn er maar liefst drie Michelin restaurants te vinden. Dani Garcia’s restaurant Calima met twee Michelin sterren, dat tegenwoordig in Hotel Puente Romano te vinden is onder de naam Cocina Contradicion, restaurant Skina in het oude centrum van Marbella en restaurant El Lago. Dit derde restaurant werd onlangs ook nog eens een keer door het tijdschrift Gentlemen uitgeroepen tot een van Spanje’s beste eetgelegenheden. Zulke hoogstaande Michelin restaurants zou je misschien alleen verwachten in wereldsteden, maar niets is minder waar. Marbella spant ook op culinair vlak de kroon en is de enige Andalusische stad met zoveel Michelin-sterren, zelfs meer dan Malaga en Sevilla.

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE
Download onze aankoopgids hier en ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella. We zouden zeggen: VAMOZ!
GRATIS AANKOOPGIDS:
IT’S ALL ABOUT THE MONEY
Uw aankoopgids aanvragen