luxe villa kopen marbella

Bent u vertrouwd met gele, groene, soms blauwe maar zeker altijd rode bollen? Indien spontaan ja, dan bent u waarschijnlijk een koopjesdier, een eerder vaak voorkomend wezen dat, vooral tijdens de solden periode, virtuele voelsprieten heeft voor verlaagde prijzen. Hmmm… zo’n dikke vette streep door een aangeduide prijs en dan eronder, diezelfde prijs min 50% (of voor dat echte mega-monetaire hoogtepunt zelfs min 70%). Uw visa kaart krijgt spontaan kriebels om te ontsnappen uit die onterechte dwangbuis, ook wel uw portefeuille genaamd.

Nu is dat allemaal leuk en aardig voor dat onmisbaar paar schoenen dat zo mooi kleurt bij uw nieuwe cocktailjurk, wat kleurrijke kussens voor de tuinset, en waarom niet, een extra LED teeveetje voor in de logeerkamer. Ook wij pleiten schuldig.

Maar…

Als VAMOZ, de specialist voor vastgoed in en rond Marbella, moeten we helaas vaak vaststellen dat mensen op huizenjacht komen naar de Costa del Sol met dezelfde ingesteldheid als ware het een uitverkoop in de locale schoenentempel…

Natuurlijk zoeken wij steeds naar de interessantste aanbiedingen op de markt, panden met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, we willen immers allemaal ‘een goede zaak’ doen. Daar is niets mis mee. Staar u echter niet blind op enorm verlaagde prijzen van ‘buitenkansjes’ en wilde verhalen van villa’s met zwembad voor 100.000€ (misschien in Sjakamakistan maar niet in Marbella). Denk eerder aan intrinsieke waarde van een pand, de ligging, de investeringswaarde voor eventuele herverkoop, extra kosten,… en vooral laat u hierin begeleiden en adviseren door een betrouwbare makelaar die de streek kent en aan uw kant staat.

Een tweede reden waarom u zich beter niet blindstaart op mini prijsjes is dat de vastgoedmarkt in Spanje en specifiek aan de Costa del Sol duidelijk stijgend is. We hebben het hier al een paar keer gezegd, wacht niet langer, koop nu, de prijzen gaan elke maand verder de hoogte in. Wil uw liever de wichelroede van Nonkel Philemon geloven, doe gerust, wij leven in de markt en zien het gebeuren vanop de eerste rij. Wie een ‘koopje’ wil doen, deed dat beter gisteren dan vandaag. In bepaalde geliefde urbanisaties zien we de prijzen opnieuw nagenoeg gelijk komen met die van voor de crisis. Elke maand zien we meer en meer ‘toppertjes’ verdwijnen van de markt en verlichten de schijnwerpers de iets mindere goden. Met andere woorden, wanneer u uw droompand vindt (met de deskundige hulp van VAMOZ is dat absoluut doenbaar), aarzel dan niet te lang, want voor u het beseft is zit er een andere levensgenieter te sippen aan een cocktail op uw terras.

In de eerste 6 maanden van 2015 is 24 miljard euro verhandeld op de Spaanse huizenmarkt, 8% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, in Andalucia zelfs een stijging van 12,8%. De prijzen zijn ook weer 1,8% gestegen, in totaal gemiddeld zo’n 12,3% meer dan een jaar geleden. In de achtste maand van het jaar steeg het aantal verkochte woningen in Spanje met 24 procent. In totaal werden 29.369 verkopen gesloten. De voortdurende stijging per maand, maar ook op jaarbasis, wordt voornamelijk ingegeven door de markt van tweedehands woningen. De stijging op jaarbasis in augustus lag 10,3 punten hoger dan die van juli. In die maand namen de verkopen toe met een kleine 14 procent. Bijna 80 procent van de verkopen die werden geregistreerd in augustus betroffen tweedehands huizen. Het ging hier om 23.428 transactions. Een stijging van ruim 50 procent ten opzichte van een jaar geleden. Daarentegen zakte de verkoop van nieuwe woningen met 26,5 procent in tot in totaal 5.941 transacties. Tot september steeg het aantal verkopen met 12 procent, terwijl de verkoop van nieuwbouwwoningen met 35,7 procent daalde en die van tweedehands woningen met 43,9 procent steeg. Op maandbasis daalde de huizenverkoop met 10,2 procent in augustus ten opzichte van die in juli. Vorig jaar was dit percentage echter een stuk hoger met 17,7 procent in augustus 2014. Het grootste aantal huisverkopen op 100.000 inwoners werd gemeten in de regio Valencia (110). In absolute getallen staat Andalusië echter nog steeds aan kop wat verkopen betreft gedurende de eerste acht maanden van het jaar met 5.984 transacties. (bron: Spanje Vandaag en Spaanse statistiekbureau INE over onroerendgoedtransacties)

Als derde en waarschijnlijk belangrijkste reden om niet koopjesblind een aankoop te plannen voor een appartement, penthouse of droomvilla in en rond Marbella, willen we nogmaals onderstrepen dat wij voorstanders zijn van genieten van het leven. Start vandaag als het even kan, morgen zijn uw nabestaanden misschien de erfenisrechten aan het berekenen in het kantoor van de notaris.

Om terug te komen op onze vraagstelling van de titel.

Kopen! Dat is uw antwoord!

Uw zoet of zuurverdiende centjes doen het zoveel beter in uw eigen droomplekje onder de Spaanse zon dan in de Belgische schatkist. Stop met turen naar getalletjes op uw bankrekening en geniet.

Leef nu! Powered by VAMOZ.