san juan marbella

Morgen, 23 juni, vieren we hier in Marbella de ‘Noche de San Juan’, een magisch feest en onder de Spanjaarden gekend als de meest betoverende nacht van het jaar.

Op 24 juni viert men in Spanje immers de geboorte van San Juan (de heilige Johannes de Doper) maar ook het begin van de zomer en dit feest begint reeds op 23 juni. Het is een bijzondere nacht vol plezier met familie of vrienden aan het strand, lekker eten, drank, vreugdevuren en ‘rituelen’!

De rituelen zijn per regio verschillend, maar centraal staan water en vuur, de symbolen van zuivering. Tijdens deze magische nacht zijn er op de stranden van Marbella veel vreugdevuren te zien waardoor symbolisch de zon meer macht krijgt tijdens de zomermaanden. Dit geeft echt een bijzondere sfeer.

Een aantal rituelen, die van San Juan een kleurrijk feest maken, zijn:

– Je gezicht in de zee wassen. Het geeft je het hele jaar schoonheid! Tijdens de nacht in de spiegel kijken is echter fataal. In dat geval kun je de uitwerking vergeten.

– Om middernacht zwemmen in zee hetgeen je gezondheid zou geven voor het komende jaar. Er gaat echt niets boven het zien van honderden mensen die klokslag 12 de zee in stormen: doe gerust mee! Geen betere manier om het begin van de zomer te vieren… toch?

– Door het vuur springen om kwade geesten weg te jagen. Of gewoon voor voorspoed.

– Wensen op een briefje schrijven. De briefjes gaan in het vuur en de wensen komen uit.

– De volgende ochtend (24 juni) vroeg opstaan. Een jaar lang zal je niet vermoeid zijn.

Vandaag gaat iedereen vooral voor de gezelligheid, en zijn de tradities of rituelen in de eerste plaats een manier om in goed gezelschap plezier te maken!

Maar wat neem je nu mee naar het feest?

– Ga naar het strand met een groepje vrienden of familie. Het is het gezelschap dat het meeste telt die avond!

– Breng hout mee voor het vreugdevuur, goede muziek of muziekinstrumenten, barbecue-eetwaar, zomerse drank, je wensen op papier,…

– Ook een zwemkostuum, handdoek en een dekentje zullen van pas komen.

– Heb je geen zin om zelf te barbecueën op het strand, geen nood! Vaak bieden chiringuitos of strandbars eten en drank tot diep in de nacht. Ook muziek komt vaak vanzelf in openluchtconcerten of van andere feestgangers op het strand.

Het maakt dus echt niet uit hoe je de nacht van San Juan door zal brengen, feit is: de zomer is begonnen!!

 

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE
Download onze aankoopgids hier en ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella. We zouden zeggen: VAMOZ!
GRATIS AANKOOPGIDS:
IT’S ALL ABOUT THE MONEY
Uw aankoopgids aanvragen