WEST MARBELLA

Het gebied dat bekend staat als West Marbella strekt zich uit van Puerto Banús en Nueva Andalucía tot het kustplaatsje Estepona.

Net ten westen van Nueva Andalucía ligt het levendige stadje San Pedro, dat nog steeds een heel Spaanse sfeer heeft.

De steeds groeiende aantal winkels, cafés, restaurants en tapasbars zijn een trekpleister voor buitenlandse inwoners die wonen in de stijlvolle nieuwbouw projecten in de omgeving.

Golden Mile MarbellaDeze kuststrook, zo’n 6 kilometer lang, is gelegen tussen het gezellige authentieke centrum van Marbella en het mondaine Puerto Banús. Hier vindt u enkele van de duurste villa’s aan de Costa del Sol.

Door de schaarste aan nieuwe ontwikkelingen is het bezit van vastgoed aan de Golden Mile een duurdere, doch waardevaste belegging.

Haveningang met uitkijktoren aan de linkerkant en La Concha-berg aan de achterzijde, Puerto Banus, Marbella, Costa del Sol, provincie Malaga, Andalusië, Spanje, West-Europa.
Haveningang met uitkijktoren aan de linkerkant en La Concha-berg aan de achterzijde, Puerto Banus, Marbella, Costa del Sol, provincie Malaga, Andalusië, Spanje, West-Europa.

Het wereldberoemde en vermaarde Puerto Banús is een plaats waar luxe en glamour elkaar dagelijks ontmoeten. Superjachten, luxe sportwagens, exclusieve designerwinkels, restaurants van topkwaliteit, beachclubs, een casino, … noem het maar op. Puerto Banús is de plek om te zien en gezien te worden.

Niet voor niets staat deze stad ook bekend als ‘the playground of the rich and famous’. Wist u trouwens dat dit de 4e duurste jachthaven ter wereld is?

Puerto Banús is een vijfsterrenlocatie voor mensen die een luxe appartement of villa aan het strand willen kopen, dichtbij al het vertier.

yoga bij zonsondergang op het strand in Nueva Anadalucia
yoga bij zonsondergang op het strand in Nueva Anadalucia

Als Puerto Banús ‘the playground of the rich and famous’ is, dan is Nueva Andalucía ‘the lounge area’.

Het is een goed doordacht en zeer aantrekkelijk gebied waar de meerderheid van de villa’s en appartementen gebouwd zijn volgens de traditionele Andalusische architectuur en design. Maar uiteraard vinden we hier ook enkele nieuwere, moderne projecten.

Nueva Andalucia biedt u rust en privacy, met de drukte van Marbella en Puerto Banús vlakbij. Toegegeven, hier betaalt u voor vastgoed iets meer dan in andere plaatsen rond Marbella, maar in ruil daarvoor krijgt u wel een huis op een van de meest gewilde locaties aan de Costa del Sol.

Nueva Andalucía staat ook bekend als de “Golf Valley”. Met een concentratie van prestigieuze golfclubs, zoals La Quinta, Las Brisas, Los Naranjos, Aloha Golf, Magna Golf en La Dama de Noche, is Nueva Andalucía een echt golfersparadijs. Het internationale golferspubliek zorgt tevens voor extra verhuurmogelijkheden, ook buiten de zomermaanden. Dit maakt Nueva Andalucía een van de beste keuzes voor een veilige investering in onroerend goed aan de Costa del Sol.

Straat in San Pedro, een klein wit stadje in het zuiden van Spanje
Straat in San Pedro, een klein wit stadje in het zuiden van Spanje

Dit typisch Spaanse dorpje ligt op slechts 3 kilometer van de glitter en glamour van Puerto Banús en op 10 km van Marbella. Wanneer u in San Pedro de Alcántara bent, ga dan zeker naar het centrale dorpsplein. Hier vindt u de sierlijke kerk en vele smalle straatjes die volgepropt zijn met kleine winkeltjes, cafés en bars. Hier woont nog steeds de authentieke locale bevolking.

Het strand van San Pedro heeft een moderne, brede boulevard die helemaal doorloopt tot Puerto Banús. Ideaal voor een avondwandeling en zeer populair onder de fitnessliefhebbers, fietsers en lopers.

uitzicht op de stad Guadalmina Marbella
uitzicht op de stad Guadalmina Marbella

De aantrekkelijkheid van deze zone bestaat uit het feit dat alles wat u nodig heeft zich op maximaal 15 minuten loopafstand bevindt. Golfbanen, het strand, winkels, bars en restaurants, … allemaal binnen handbereik, maar zonder het gevoel dat het om een massaal bebouwde, overvolle zone gaat.

De beroemde golfbaan de “Real Club de Golf Guadalmina” zorgt voor het grootste gedeelte van de uitgestrekte groene zone in Guadalmina. Deze golfbaan is de op één na oudste golfbaan aan de Costa del Sol. De prachtige, weelderige fairway loopt helemaal naar beneden tot aan de zee over 36 holes.

Kerk en dorpsplein van Benahavis in Marbella
Kerk en dorpsplein van Benahavis in Marbella

Benahavis is een mooi, wit Spaans bergdorpje op slechts 7 km van de kust en is met zijn kronkelende smalle straatjes en witgekalkte huisjes rond het dorpscentrum opvallend ongerept gebleven.

Het staat vooral bekend om zijn uitstekende restaurants en vele golfbanen in de directe omgeving. De keuken is hier zo belangrijk dat Benahavis haar eigen koksschool heeft, genaamd “Fundación Escuela Hispano Árabe de la Dieta Mediterranea”.

De weg omhoog naar het dorp slingert langs de rivier de Guadalmina. Hier bevinden zich enkele prachtige, luxe-urbanisaties. Er zijn ook 9 golfbanen in het gebied.

La Zagaleta, een van de meest prestigieuze -en tevens ook een van de duurste- urbanisaties van de ganse Costa del Sol, draagt zeker bij aan de status van Benahavis als zijnde de rijkste gemeente per capita in Andalusië.

Benahavis is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een rustig gelegen woning, maar zeker niet in ‘the middle of nowhere’. Het is hier niet extreem volgebouwd en bovendien is de omgeving een prachtig, schilderachtig heuvellandschap en toch op slechts 10 minuten rijden van het strand en amper 15 minuten naar Puerto Banus.

Uizicht op groene landschap van Los Arqueros Marbella
Uizicht op groene landschap van Los Arqueros Marbella

Veel van de woningen in Benahavis zijn te vinden in het gebied Los Arqueros genaamd – een prachtige, maar als moeilijk bekendstaande golfbaan die wordt omringd door urbanisaties met naam en faam.

De urbanisatie is gebouwd op een heuvel, zodat de meeste woningen een prachtig uitzicht over de vallei en op zee hebben. U kunt hier mooie appartementen, villa’s en geschakelde woningen kopen en ze hebben allemaal recht op het gebruik van het clubhuis en zijn faciliteiten.

Binnenkort wordt er trouwens een compleet nieuw winkelcentrum geopend.

zwembad met zicht op Los Flamingos
zwembad met zicht op Los Flamingos

Aanpalend aan Los Arqueros ligt de zeer beroemde golfvallei Los Flamingos met het 5-sterren, luxehotel Villa Padierna. Het hotel is omgeven door luxe-resorts met voornamelijk moderne architectuur.

Enkele jaren geleden was de opening van Laguna Beach – een klein, maar heel gezellig winkelcentrum met luxewinkels, restaurants en een super-deluxe beachbar, gelegen tussen Los Flamingos en Estepona. Zeker een bezoekje waard. U waant zich op Hawaii, maar dan met het uitzicht op de rots van Gibraltar.

Dit is een geweldige plek om een woning te kopen wanneer u op zoek bent naar een rustigere zone. Houd er wel rekening mee dat u zowel in Los Arqueros als in Los Flamingos best een wagen te beschikking hebt. Niet omdat het zo ver afgelegen is, maar omdat het hier wel heuveliger is dan aan de kust.

Golfterrein in Estepona
Golfterrein in Estepona

Als u op zoek bent naar de traditionelere Spaanse cultuur aan de kust, dan vindt u die hier zeker ook.

Hoewel de stad de laatste jaren sterk is gegroeid en zich snel heeft ontwikkeld, is Estepona er toch in geslaagd om haar Spaanse oorsprong niet te verloochenen. Ga zeker eens flaneren in de mooie oude stadskern met zijn fraai centrale plein, omringd door prachtige keistraatjes vol met tapasbars, gezellige cafés en kleine verborgen winkeltjes. De bars en restaurants in het centrum zijn goedkoper dan verderop langs de kust, maar de kwaliteit is uitstekend. Vooral als u op zoek bent naar authentieke tapas en andere traditionele Spaanse vlees- en visgerechten.

De stranden van Estepona zijn breed en lang, geflankeerd door een mooie boulevard waarlangs vele chiringuitos (strandbars) te vinden zijn.

Op de boulevard is het vaak een drukte van belang met sportliefhebbers die hardlopen of de sportfaciliteiten aan het strand gebruiken of met families die, dikwijls in meerdere generaties, een avondwandelingetje maken. De boulevard loopt helemaal door naar de jachthaven, waar nog meer bars en restaurants te vinden zijn. Elke zondag is er trouwens een gezellig marktje.