Oost Marbella

Wilt u meer weten over Oost-Marbella aan de Costa del Sol? In de regio ten oosten van Marbella vinden we de volgende steden: Los Monteros, Elviria, El Rosario, Las Chapas, Cabopino, Calahonda, Riviera Del Sol, Miraflores en La Cala De Mijas.

De oostkant van Marbella is mede dankzij zijn mooie zandstranden, gedeeltelijk beschermd duingebied, groene omgeving, golfbanen, ruim opgezette urbanisaties met brede lanen en iets kortere afstand tot het vliegveld heel populair bij 2de verlijf en vakantiegangers.

Voor wat betreft vastgoed kan hier gezegd worden dat Oost Marbella de eerste zone was qua projectontwikkelingen. Dit maakt dat de bouwstijl meestal er wat ‘ouder’ uitziet of aanvoelt. Toch zien we dat vandaag toch weer heel wat nieuwere en modernere projecten de kop opsteken.

Alle gebieden hebben zo hun eigen charme en karakter. Hieronder alvast enkele van de meest gekende steden in Oost-Marbella.

Villa met zwembad in Los Monteros
Villa met zwembad in Los Monteros

Deze urbanisatie ligt op een paar minuten rijden van Marbella en hier bevindt zich het belangrijkste ziekenhuis van de regio. Er zijn zowel projecten te vinden aan het strand als in de bergen, inclusief een aantal villa’s van beroemdheden zoals die van Antonio Banderas.

Bar aan het strand van Elviria
Bar aan het strand van Elviria

Hier liggen o.a. de Santa Clara golfbaan, die een ware uitdaging voor iedere golfer is, evenals de wereldberoemde Nikki Beach beachclub, een must voor de beachclub-liefhebbers. De zone rond Elviria is vrij exclusief en goed gelegen onroerend goed is niet zo makkelijk te vinden.

Het strand van Las Chapas
Het strand van Las Chapas

Las Chapas is een van de duurste zones ten oosten van Marbella. Er is nog veel groen en de villa’s liggen meestal op grotere percelen grond zodat er een natuurlijke omgeving ontstaat met veel privacy. Er zijn ook enkele woningen te koop in schitterende omheinde urbanisaties gelegen op de berghellingen met een mooie uitzichten op zee.

groene heuvels in Cabopino (Oost Marbella) met zeezicht & golfzicht
groene heuvels in Cabopino (Oost Marbella) met zeezicht & golfzicht

In Cabopino vindt u een pittoresk haventje waar het zowel in de zomer als in de winter goed vertoeven is.

Het heeft een aantal uitstekende restaurants en het strand dat hier vlak naast ligt is tot beschermd gebied gemaakt omwille van de wilde zandduinen die hier te vinden zijn.

Straat met palmbomen in Calahonda
Straat met palmbomen in Calahonda

Dit zijn grotere urbanisaties die bestaan uit een grote variëteit aan vastgoedprojecten, waaronder appartementen, geschakelde eengezinswoningen en villa’s. Een groot deel van deze bebouwingen zijn beperkt gebleven tot laagbouw (max. 3 verdiepingen), maar houd er toch rekening mee dat je regelmatig hogere, vooral verouderde betonnen structuren kunt tegenkomen. Elk van deze urbanisaties is tegenwoordig bijna een dorp op zich.

In en rond Miraflores bevindt zich een grote gemeenschap Belgen en Nederlanders. Er is zelfs een Belgisch restaurant aan het strand: Chez Max.

Ezel in de straten van Mijas
Ezel in de straten van Mijas

La Cala De Mijas ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Malaga. La Cala is een voormalig vissersdorp en heeft daarom een zeer mooie en traditionelere uitstraling dan de buurdorpen.

Dit gebied omvat een vrij grote zone die een deel van de berghellingen beslaat en doorloopt tot aan de golfbanen van La Cala Resort en Mijas Golf. De renbaan van Mijas is één van de slechts twee operationele renbanen in Andalusië en ligt op maar een paar minuten rijden. Het commerciële centrum van het dorp La Cala beschikt over alle belangrijke voorzieningen, zoals een supermarkten, een aantal bars, restaurants en winkels van goede kwaliteit.

Alles heeft een internationaal tintje, maar de kern van La Cala blijft toch echt typisch Spaans. Dat maakt dat deze locatie met een mix aan culturen erg gewild is voor de aankoop van een woning.

Het onroerend goed is hier betaalbaarder dan bijvoorbeeld in er rond Marbella omdat deze regio niet de pretentie heeft om een exclusieve zone te willen zijn. Het is uitstekend geschikt voor gezinnen, gepensioneerden en iedereen die voor het eerst een woning onder de zon wil aanschaffen.

Inge & Bert