george clooney

De acteurs Antonio Banderas, George Clooney, Sean Connery, zakenman Gerrit van der Valk en Joan Collins…een kleine greep uit befaamde celebrities die in Marbella wonen of hier gewoond hebben. En dat is niet voor niets. Het mondaine Marbella heeft al decennia lang een grote aantrekkingskracht op bons vivants.

Marbella, gezegend met een heerlijk mediterraan klimaat en een lage luchtvochtigheid, is al eeuwenlang een grote trekpleister voor uiteenlopende volkeren.

Archeologische vondsten wijzen aan dat de Iberiërs zich hier ooit vestigden, waarna de Feniciërs, de Romeinen en uiteindelijk de Moren volgden. Sinds mensenheugenis kozen volkeren uit verschillende hoeken van de wereld dus al voor deze kustplaats.

Eeuwen later, na de Tweede Wereldoorlog, was het de beurt aan de internationale jetset om Marbella te ontdekken. Het toenmalige vissersdorpje Marbella, dat destijds amper duizend inwoners telde, werd een populaire plek om te vertoeven, nadat Ricardo Soriano, markies van Ivanrey, en zijn neef Alfonso de Hohenlohe hier neerstreken. Al gauw volgden beroemde namen als Bismarck, Onassis, Princes Rainier en Grace van Monaco, Deborah Kerr, James Stewart, Omar Sharif, de Rothschild, Don Jaime de Mora Y Aragón, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor en Sofia Loren. Marbella werd synoniem voor luxe en glamour. Ook toeristen vonden hun weg naar deze zuidelijke kustplaats. Het opkomend toerisme gaf Alfonso de Hohenlohe de aanleiding om een luxe hotel te bouwen vanwege de behoefte aan huisvesting. Het bekende Marbella Club Hotel Golf Resort & Spa dat tegenwoordig nog steeds te vinden is aan het strand tussen Marbella en Puerto Banús.

Het Witte Huis en James Bond Marbella heeft ook altijd een belangrijke verbinding gehad met wijlen Koning Fahd van Saoedi-Arabië. Marbella beviel hem zo goed dat hij hier zijn eigen paleis liet bouwen, een zogenoemde kopie van het Witte Huis in Washington en daarnaast ook een kleine moskee langs de beroemde Golden Mile.

In 1970 koos ook de Schotse Sean Connery voor Marbella. Samen met zijn toenmalige vrouw Micheline Roguebrune kocht hij een huis op het strand in de buurt van Puerto Banus. Dit witte huis, dat de naam Casa Malibu droeg, trok veel paparazzi naar de inmiddels uitgegroeide kosmopolische stad Marbella. Voor degenen die graag dit huis willen bezoeken: dat is helaas niet meer mogelijk, want in 1999 verkocht de voormalige 007 zijn huis. Op het stuk land dat vrijkwam werd tien jaar geleden een complex met 72 luxe appartementen gebouwd. Mijnheer Goldfinger ruilde na meer dan een kwarteeuw Marbella in voor de Bahama’s. Ook niet slecht natuurlijk.

George Clooney als buurman De lange lijst van beroemde mensen die een villa tussen de pijnbomen kochten in of rondom Marbella, stopte niet na Sean Connery. Ook de jongere generatie werd steevast aangetrokken door het heerlijke klimaat en de goede levenskwaliteit die Marbella en omgeving bieden kan. De lokale bevolking is inmiddels al wel gewend aan een joggende David Beckham, een zeilende Prinses Caroline van Monaco of het spotten van Bruce Willis, Eva Longoria of George Clooney op een terrasje.

In Los Monteros, één van Marbella’s meest exclusieve resorts, heeft Antonio Banderas een aardig optrekje met zwembad. Dicht bij het strand en golfcourts.

Ook golfliefhebber George Clooney verkocht zijn villa in Italië om in de buurt van het Marbella Club Resort een goede geproportioneerde designvilla met een grote tuin en een indrukwekkende oprijlaan te kopen. Met een interieur dat voorzien is van betegelde vloeren, antieke timmerwerk en decoratieve houten gewelfde plafonds in de slaapkamers, en extraatjes als een eigen wijnkelder en een groot buitenzwembad, komt George vast niets tekort.

In de laatste vijftig jaar hebben oude en nieuwe generaties sterren Marbella dus echt zwier gegeven. Alhoewel de wereld en het begrip van sterren en glamour in de loop der jaren wellicht mag zijn veranderd, blijft Marbella nog steeds net zo glamoureus als altijd.

 

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE
Download onze aankoopgids hier en ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella. We zouden zeggen: VAMOZ!
GRATIS AANKOOPGIDS:
IT’S ALL ABOUT THE MONEY
Uw aankoopgids aanvragen