Fraud Blocker HET ONTSTAAN VAN MARBELLA | Vamoz
alfonso hohenlohe

Marbella was tot 1946 een onbekend vissersdorp met 900 inwoners. Maar dat jaar veranderde alles!

Door een autopanne met hun Rolls-Royce maakten de Duitse prins Maximilian de Hohenlohe-Langenburg en zijn zoon Alfonso een ongeplande stop in Marbella.

De jonge Alfonso werd meteen verliefd op de stad en kocht er een vervallen finca. Finca Santa Margarita werd zo populair bij bezoekers dat hij haar uitbreidde en in 1954 omvormde van eigen woning tot het exclusieve Marbella Club hotel.

Aanvankelijk dankt de Marbella Club haar immense succes aan een telefoonlijn. Het hotel had de enige telefoon in Marbella (er waren slechts twee telefoonlijnen in Andalusië), waardoor voorbijgangers vaak even stopten om belangrijke gesprekken te maken. Maar een verbinding kon soms een hele dag duren. Terwijl ze wachtten, namen de gasten een koffie, aten ze iets, speelden ze een partijtje tennis of gingen ze even rusten.

Samen met zijn neef, de charmante graaf Rudolf Graf von Schönburg – in Marbella bekend als graaf Rudi – bleef hij verder bouwen aan de reputatie van de Marbella Club, waardoor het een luxe toevluchtsoord werd voor acteurs, beroemdheden, industriëlen, politici, de Europese jetset en royalty.

De Fürstenbergs en de Bismarcks, de Rothschilds en Oppenheims, industriëlen zoals Henry Ford , de Krupps , de Agnellis , Onassis en Stavros Niarchos, de hertog van Windsor, Edward Kennedy . James Stewart . Brigitte Bardot . Ava Gardner . Audrey Hepburn, Grace Kelly, Cary Grant, Laurence Olivier en Jamie de Mora y Aragon , de broer van koningin Fabiola zijn maar enkele van de bekende namen die in Marbella kwamen genieten.

Het verhaal van Marbella en het verhaal van Marbella Club is hetzelfde verhaal. Prins Alfonso zal de geschiedenis ingaan als de vader van de moderne Marbella.

In de jaren 1990 verkocht Alfonso zijn aandelen in het hotel en verhuisde naar Ronda om wijn te maken. Hij stierf in 2003.

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE