Villa Antonio Banderas Marbella

Ik heb een zwakte… maar in dit select clubje VAMOZ levensgenieters kan ik dit wel kwijt, onder ons gezegd en gezwegen dan wel.

Ik ben dol op romantische komedies. Ja, ik weet het, dat is kleffe melige onzin waar menig cinefiel zijn artistieke neus voor ophaalt. Meestal belachelijke plots worden tot onmetelijke ‘boxoffice’ hoogtes getild door een exclusief sprokkeltje wereldsterren waarvoor we allemaal graag kwijlend voor het scherm hangen. Ik incluis dus, maar ach, het schuift zo lekker binnen met een glaasje rood (ik heb het niet over SPA) en wat knabbelvoer. Vergeef me.

In mijn persoonlijke top 3 nestelt zich comfortabel het filmisch hoogstandje ‘Notting Hill’ met Hugh Grant en Julia Roberts, u wel bekend. Nu zijn we ondertussen al wat jaren heel gelukkig getrouwd maar ‘voordien’ durfde ik wel eens wild fantaseren over een in baseballpet en grote zonnebril gehulde incognito Julia Roberts waar ik ‘ongelukkigerwijze’ tegen aan zou botsen met met mijn vruchtensapje on the go. Waarna ze voor mij zou vallen natuurlijk, voor mijn charmant stuntelig naturel gedrag. Haar weelderige poolkapsmeltende glimlach zou voor altijd de mijne zijn. Tja, dream on…

Maar niet getreurd want in ons geliefde Marbella is de kans om spontaan op een, al dan niet gecamoufleerde wereldster te botsen (zonder amoureuze ontwikkelingen waarschijnlijk) aanzienlijk groter dan het winnen van de lotto.

Sinds de jaren 50 is Marbella een geliefde vakantiespeeltuin voor Europese royalties, Hollywood sterren, voetbal en andere sport goden, en hit wonders à volonté. Sommige sterren stoppen zich al wat liever weg dan andere, maar VAMOZ heeft voor u de Hercule Poirot bril opgezet en een interessant lijstje wereldsterren ontdekt die een stekje hebben in en rond Marbella.

In de jaren 70 was Sean Connery er als de kippen bij om een sublieme eerstelijns zee plot met Villa Malibu aan de haak te slaan. Sir Sean heeft er vele jaren zijn passie voor golf kunnen botvieren. In 1999 deed hij het helaas van de hand vermoedelijk door een donderwolk van vermeende fraude die boven zijn hoofd hing. Hij blijft in het nieuws door dit ‘Goldfinger’ dossier.

In diezelfde periode kocht Prins Fahd van Saudi Arabia een groot terrein op de Golden Mile en bouwde er zijn paleis, een replica van het Witte Huis. Na zijn dood werd Salman Bin Abdelaziz koning van Saudi Arabia en eigenaar van het bewuste witte paleis, Al Riyad. Verschillende van zijn kinderen wonen ook in Marbella en zowel het Shaf luxeyacht als de Lady Haya, die je kan bewonderen in de haven van Banus, zijn ook van koninklijke familie. De yachten varen af en toe eens uit en op een litertje of meer olie steekt het niet, dat scheelt.

De Britse industrieel en miljardair Lord Alan Sugar heeft één van de spectaculairste villa’s van Marbella aan zee, dit ‘pareltje’ wordt geschat op 60-70 miljoen euro. Hij fietst met veel plezier rond op de Paseo Maritimo (hoe zou je zelf zijn).

Antonio Banderas is eigenaar van een grote villa in Los Monteros, net buiten Marbella. Ook zijn vrouw Melanie Griffith, zou naar het schijnt na de scheiding in Marbella een villa gekocht hebben, omdat ze geen afstand kan doen van de gezellige Costa del Sol. Of er een andere Antonio de bloemetjes water geeft wordt niet gemeld.

Ook Julio Iglesias (u dacht het al, we zijn ook van hem grote fan) heeft al jaren een enorm landgoed in Ojen, met prachtige zichten op zee en de bergen, waar hij met zijn Nederlandse vrouw Miranda tot rust kan komen, indien nodig in verschillende huizen op het domein.

Simon Cowell, Mr. Nasty jurylid van X-factor en TV producer heeft een villa in Sierra Blanca. Naar het schijnt gaat het er in zijn garden parties nogal stevig aan toe, je moet ook op zijn minst ‘God save the Queen’ kunnen fluiten op je tenen of je hoort er niet bij.

Ready steady cook tv chef Antony Worrall Thompson leeft momenteel in de bergen in Mijas waar hij een avocado plantage heeft om te genieten van al het moois in de streek. Guacamoleamoz !

Vladimir Putin heeft een enorme villa van 4000 vierkante meter in la Zagaleta, met een eigen cinema, een wijnkelder van 1 miljoen euro en naar het schijnt een ondergrondse parkeergarage van 68 auto’s (zouden daar lada’s bij zijn ?), we hebben het niet zelf kunnen gaan natellen helaas.

Buurman van gezellige Vladi is Rod Stewart die ook in La Zagaleta een optrekje heeft, of hij er enkel in de douche zingt is ons niet bekend. En net achter de hoek woont ook Hugh Grant helaas zonder Julia Roberts.

Acteur Dolf Lundgren woont een groot deel van het jaar in Marbella met zijn gezin, als je hem tegenkomt misschien niet te dichtbij komen, het is nogal een potige kerel.

De zalmkleurige villa in el Paraiso van de ons helaas te vroeg ontvallen Prince staat nog steeds te koop voor zo’n 5 miljoen euro. Een buitenkansje als u het mij vraagt, paarse satijnen lakenset inclusief.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook een heleboel sterren die regelmatig wat veldonderzoek komen doen om te zien of het nachtleven en de horeca aan hun normen voldoet en een toekomstige vastgoedinvestering te overwegen. Zo zijn de volgende ‘celebs’ gespot in Marbella : David Beckham, Bruce Willis, Paul McCartney, Craig David, Joan Collins, George Clooney, Sting, Rod Stewart, Amy Childs, Mark Wright, Joey Essex, Ashley Cole, Cheryl Cole, Bruce Willis, Calum Best, Cesar Millan, Chanelle Hayes, Chantelle Houghton, Cheeky Girls, Danielle Lloyd, Duquesa de Alba, Tom Cruise, Eduardo Cruz, Gary Lineker, George Best, Imogen Thomas, Joe Swash, Miranda Rijnsburger, Kate Moss, Sadie Frost, Kelly Osbourne, Davina Taylor, Katie Price, Malissa Reeves, Nikki Sanderson, Zoe Salmon, Peter Andre, Piers Morgan, Pixie Lott, Sarah Harding, Shakira, Tom Jones, Niall Horan, Ray Parlour, Samuel L. Jackson, Louis Smith, Gavin Henson, Julio Baptista, Brigette Nielsen en vele, vele anderen.

Ook weten we dat verschillende wereldberoemde Vlaamse zangers in Marbella en omstreken hun dos cervezas (of meer) komen degusteren, maar het beroepsgeheim verbiedt hier namen te noemen.

Benieuwd welke beroemdheid er een penthouse in Puerto Banus onder de kerstboom heeft gelegd voor zijn of haar geliefde ? We lezen het vast binnenkort in een of ander roddelblaadje.

Maar houd u vooral niet in, VAMOZ heeft nog een aantal uitstekende, scherp geprijsde nieuwjaarsgeschenkpanden in de aanbieding, een heel persoonlijk en exclusief geschenk toch ? Koop nu en wordt daarna beroemd… (op zijn minst in uw vriendenkring). Dat is pas cool ! En ook een beetje romantisch, alleen willen we u toch waarschuwen : een witte kerst is weinig waarschijnlijk.

 

1 reactie

  1. Mr WordPress - 18 juni 2010

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Reacties zijn gesloten.

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE