investeren in immo marbella

Marbella is wereldberoemd voor haar vele troeven maar bovenal voor haar klimaat, met meer dan 300 dagen zon per jaar. Na jaren van slechte Spaanse economie en een dalende vastgoedmarkt is het tij aan het keren en begint de vastgoedmarkt tekenen van herstel te vertonen.

In België en Nederland stijgt de interesse voor de aankoop van vastgoed in het zuiden van Spanje en specifiek in en rond Marbella op een nooit geziene wijze. Dit is niet verwonderlijk aangezien Marbella en de Costa del Sol reeds sinds lange tijd hoog op de verlanglijst staan van Belgen en Nederlanders op zoek naar een tweede verblijf.

Marbella in een oogopslag. Bij de laatste telling werd de bevolking geschat op zo’n 150.000 personen. De stad bevindt zich op ongeveer 60 kilometer ten westen van de provinciehoofdstad Malaga, beslaat een oppervlakte van 114 vierkante kilometer en heeft 24 kilometer kustlijn.

Belgische en Nederlandse kopers zoeken de kip met het gouden ei. Kopers vanuit Noord Europa, Rusland en zelfs de V.S. en China nemen een groot deel van de huidige vastgoedtransacties aan de Costa del Sol voor hun rekening. Marbella is het centrum van activiteit en vastgoedkopers kunnen het aantrekkelijke aanbod dat Marbella biedt niet links laten liggen. Vele kopers zoeken een tweede verblijf, een andere groep is bezig met het verwezenlijken van hun droom door het openen van een winkel of een zaak met als doel hun leven onder de Spaanse zon door te brengen.

2014 blijkt het jaar van het herstel van de vastgoedmarkt te worden in Marbella, inbegrepen Puerto Banús, één van zijn beroemdste en stijlvolste buurten. Er was een tijd dat vele Noord-Europeanen enkel konden droomden van een woning in het zuiden van Spanje maar vandaag, dankzij de marktinstorting in 2008 en de bijhorende prijscorrecties, kijken Belgen en Nederlanders opnieuw naar Marbella en de Costa del Sol voor luxueuze eigendommen.

Maar waarom zouden Belgische en Nederlandse burgers juist nu bijzondere aandacht moeten schenken aan vastgoedinvesteringen in Marbella?

Waarom eigendom kopen in Marbella of aan de Costa del Sol? Laat ons even kijken naar enkele van de vele redenen waarom Belgische en Nederlandse vastgoedinvesteerders extra aandacht zouden moeten hebben voor de Costa del Sol:

Voordeel # 1 – De Beckham Wet. De Beckham Wet, genoemd naar de beroemde voetballer David Beckham, trekt de aandacht van vele vastgoedkopers in België en Nederland. De nieuwe wet verleent een verblijfsvergunning aan elke koper die voor minimaal 500.000 euro investeert in de Spaanse vastgoedmarkt. Dit is uitermate interessant voor investeerders die een aangekocht eigendom makkelijk kunnen doorverkopen aan niet-EU burgers. Het “Gouden Visa” zoals sommige vastgoedmakelaars deze wet noemen, heeft in Spanje in 2013 een verhoging van 2500% veroorzaakt in de belangstelling van kopers uit Europa, het Midden Oosten, Azië, de V.S. en Rusland.

Voordeel # 2 – Lage vastgoedprijzen in Spanje. Alhoewel we de crisis, die begon in 2008, liever zouden vergeten, liet deze een overvloed van onverkochte eigendommen achter. Een aantal hiervan zijn inbeslagnames en eigendommen van buitenlanders die verkozen terug te keren naar hun land van herkomst. De prijzen van deze eigendommen bevinden zich vaak op het prijsniveau van 2004 en bieden dus ongelooflijke opportuniteiten. Ook is er een aanzienlijke toename van het toerisme, in combinatie met de EU-verblijfsvergunning en de algemeen in prijs verlaagde vastgoedprijzen. Bovendien kan men nu genieten van de interessante voordelen van een vastgoedmarkt in herstel. Hierdoor bereikt de belangstelling in de Zuid Spaanse vastgoedmarkt anno 2014 ongekende hoogten.

Voordeel # 3 – Goed nieuws voor verkopers en kopers. Eigenaars die, terwijl de storm overwaaide, hun eigendom behielden in Marbella, Puerto Banús of meer algemeen aan de Costa del Sol, zijn nu de winnaars. Dit is goed nieuws, zowel voor deze eigenaars, als voor iedereen geïnteresseerd in de aankoop van vastgoed aan de gegeerde kustlijn van Marbella. Veel belangstellende investeerders vragen naar rechtstreekse aankopen van banken. Dit houdt echter in dat er rekening dient gehouden te worden met de Spaanse (bank-)wetten. Deze Spaanse wetten zijn zoals bekend zeer verwarrend en frustrerend. Daarbij komt dat Spaanse banken zeer onflexibel zijn. Een bankbeslag is dus niet altijd de beste of goedkoopste keuze. De overgrote meerderheid van de te koop gestelde eigendommen zijn echter verzekerd van een eenvoudiger aankoopproces.

Indrukwekkend Marbella. Marbella is er fier op een deel te zijn van één van de beroemdste kustlijnen van Spanje. We kunnen zelfs stellen dat Marbella het hart is van de Costa del Sol. Ieder jaar bezoeken miljoenen toeristen, waaronder vele Belgen en Nederlanders, deze kust om te genieten van de gegarandeerde zon, de kilometers lange zandstranden, stijlvolle cafés en restaurants, pittoreske dorpen en een overvloed aan historische, culturele en vrijetijdsactiviteiten. Het is absoluut geen wonder dat Marbella buitenlandse kopers aantrekt.

Doe nu een goede deal in Marbella. Belgische en Nederlandse vastgoedinvesteerders herkennen een goede deal als ze deze tegenkomen. Nu is het moment gekomen om deze droom te realiseren: investeren in een eigendom of een zakelijke opportuniteit aan de Costa del Sol.

 

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE
Download onze aankoopgids hier en ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella. We zouden zeggen: VAMOZ!
GRATIS AANKOOPGIDS:
IT’S ALL ABOUT THE MONEY
Uw aankoopgids aanvragen