Fraud Blocker 7 REDENEN WAAROM OFF PLAN KOPEN EEN GOED IDEE IS | Vamoz

Er zijn sinds begin 2016 tot vandaag meer dan 30 nieuwe projecten gelanceerd in en rond Marbella, met appartementen, geschakelde woningen en villa’s vanaf 200.000 tot x euro. Off-plan of nieuwbouw kopen is volgens ons steeds een goed idee voor de volgende redenen:

  • Wanneer u bij de lancering van een nieuw project de stap tot aankoop zet, vergroot uw kans om te genieten van een kapitaalsverhoging. Waarom? De eerste investeerders in een project krijgen vaak een korting van zo’n 15% op de verkoopwaarde, evenals de kans om de beste units te kiezen. Wanneer de bouwwerken starten, meestal zo’n 3 à 4 maanden na de lancering van het project, stijgen de prijzen met zo’n 5% en gedurende de werken, wanneer de vraag meestal stijgt, volgt er nogmaals een prijs verhoging van zo’n 5 à 10%.
  • Sommige ontwikkelaars bieden vaak aantrekkelijke financieringsovereenkomsten of betaalregelingen aan, die u niet kunt krijgen bij het aankopen van een bestaande wederverkoop. Gefaseerd betalen voor uw woning, met bankgarantie, is interessant voor menig koper.
  • Soms worden er extra’s aangeboden in uw deal met een nieuwbouw-aankoop. Bijvoorbeeld de ontwikkelaar die u een meubelpakket aan een interessante prijs aabiedt of een gratis lidmaatschap voor u en uw fanilie als stimulans. Een van de promotors waarmee we nauw samenwerken heeft onlangs een Mini Cabrio auto aangeboden bij aankoop in 1 van zijn projecten.
  • Nieuwe woningen komen bijna altijd met garantie van de ontwikkelaar, die verplicht zal zijn om eventuele fouten te corrigeren wanneer de nieuwe eigenaar zijn intrek neemt. Een herverkoop wordt verkocht in de staat zoals het goed zich bevindt en u draait zelf op voor eventuele mankementen.
  • Het kopen van off-plan is spannend, aangezien het de koper een zekere mate van controle over het interieur van hun eigendom geeft. Voor de vloeren, badkamers en keukens kan er soms gekozen worden uit verschillende stijlen en kleuren, waardoor het pand gepersonaliseerd kan worden aan uw eigen voorkeuren.
  • Nieuwe woningen worden gebouwd met behulp van modernere, energiezuinige materialen dan in oudere wederverkoophuizen. Ze hebben vaak zonne- of groene energie oplossingen. Dit vermindert niet alleen uw uitstoot, maar bespaart ook op rekeningen. Technologie binnen in de huizen is vaak up-to-date – denk aan airconditioning, fiber breedband en domotica systemen.
  • Er zijn zoveel moderne nieuwbouw projecten op gewilde locaties met toegang tot goede faciliteiten die normaal gesproken voorrang zullen hebben op de lokale huurmarkt. De ontwikkelaars vandaag hebben ervaring in het kiezen van locaties waar hun off-plan project voordeel haalt uit de lokale voorzieningen.

Er zijn dus veel voordelen bij het kopen van een appartement, geschakelde woning of villa in een off-plan project. Als u denkt dat dit wel iets voor u is, kijk dan even naar onze rubriek nieuwbouw projecten en contacteer ons voor meer informatie.