tapas marbella costa del sol

Als je denkt aan de Spaanse keuken, dan denk je al snel aan tapas: kleine smakelijke hapjes, oorspronkelijk bedoeld voor bij de aperitief.

Vandaag, 16 juni, is het Wereld Tapas Dag en dat wordt dan ook overal gevierd met onder andere deze bekende en lekkere tapas:

Patatas Bravas – Heerlijke aardappelblokjes in een schaal of op een bord met daarover pittige rode saus. Heerlijk als voorgerecht of als tussendoortje.

Jamon Iberico – De traditionele Spaanse ham kan zowel los gegeten worden alsook met brood.

Croquetas – De kroketten maar dan op Spaanse wijze gemaakt dus niet met het gebruikelijke vlees zoals in België maar met ham, kaas of vis.

Chorizo – Lekkere Spaanse pittige worst die dun gesneden heerlijk te eten is als een tapa.

Olivas – Een potje of schaaltje met olijven, gevuld of niet.

Tortilla de Patata – De gebruikelijke aardappelen-omelet vult goed maar kan ook als kleine tapa gegeten worden, gesneden in een punt van de grote tortilla of als kleine blokjes met een stokje erin.

Ansjovis – De ansjovis wordt fijn gefileerd als tapa gegeten, soms met citroen erbij.

Albondigas – De gehaktballetjes in saus, vaak tomatensaus maar dat kan ook een andere saus zijn, dat ligt aan de kok.

Pulpo a la gallega – Inktvis op Galisische wijze bereid, gekookt in zout water en dan klein gesneden en geserveerd met olijfolie en pittige paprika.

Gambas al Ajillo – Vers gekookte gambas met olijfolie en knapperig van buiten maar zacht van binnen.

Er zijn uiteraard nog veel meer tapas op te noemen maar vergis je niet, want als de tapa op een broodje geserveerd wordt, dan spreekt men niet meer van een tapa maar van een pincho of pinxo, een Baskische vorm van tapas eten.

Pinchos komen uit het Noorden van Spanje maar zijn inmiddels door het hele land te vinden. De naam komt van het Spaanse woord voor prikken; ‘pincar’.

De basis is een snede vers stokbrood, belegd met een combinatie van de meest verse en mooie (streek)producten. 

Het concept van een pinchosbar is heel eenvoudig. Aan de bar staan schalen met pinchos, waarvan je er zelf een aantal kunt pakken op je bord. Warme hapjes worden constant bereid en aangeboden.

Je kunt zoveel pinchos pakken als je maar wilt. Gooi de stokjes niet weg, want aan het einde worden de stokjes op je bord geteld en reken je het het aantal af. De prijs ligt meestal tussen de €1 en €2 per stuk.

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE