stijgende prijzen immo marbella

Alle informatiebronnen beweren dat de vastgoedmarkt in 2016 de opwaartse trend van 2015 zal verderzetten. 

Het rapport van het vooraanstaande Spaans vastgoedtaxatiebureau Tinsa en ook de vastgoedafdeling van de Spaanse bank BBVA voorspellen dat de huizenprijzen in Spanje verder zullen stijgen, hetgeen wordt ondersteund door de gemiddelde landelijke stijging van 2015 ten opzichte van dezelfde periode in 2014. De vastgoedprijzen in 2015 zijn trouwens maand na maand gestegen. Tinsa’s regionale cijfers tonen aan dat Barcelona en Madrid het herstel leiden, op de voet gevolgd door de Costa del Sol.

Uit eigen ervaring weten we dat de prijsstijgingen in en rond Marbella reeds begonnen zijn in 2013 en vaak veel hoger liggen dan in andere regio’s. Logisch, want Marbella is het enige echte ‘Knokke in Spanje’ en de appartementen en villa’s te koop hier kenden door Marbella’s unieke troeven dan ook een veel vroegere en grotere heropleving.

Trend in de Spaanse vastgoedmarkt: tekort aan een degelijk aanbod.

Gezien de betere bankbeslagen aan de Costa del Sol en vooral in en rond Marbella, zo goed als uitverkocht zijn, zullen andere panden, die tot dusver onverkocht bleven, sneller verkocht worden.

Hoogleraar economie en vastgoedspecialist van de Universiteit van Barcelona, Gonzalo Bernados, uitte ook soortgelijke voorspellingen in de Spaanse krant El Mundo. Hij beweert dat de vastgoedprijzen vooral in steden zullen stijgen als gevolg van een tekort aan aanbod, hetgeen zeker ook geldt voor gebieden zoals Marbella, waar ‘Prime Location’ vastgoed, beperkt is. Hij legt verder uit dat een combinatie van optimisme over de economie, de stijgende inkomens, een toename van de hypothecaire leningen en een toenemende voorkeur voor het kopen van een woning in plaats van te huren, zal resulteren in veel snellere prijsstijgingen en een hogere verkoop gedurende 2016.

De tijd van de bodemprijzen in Spanje en vooral in Marbella, ligt dus al even achter ons. Goede panden op een goede locatie die aangeboden worden aan correcte prijzen, staan nooit lang op de markt. Het is een kwestie van goed geïnformeerd te zijn wanneer zulke opportuniteiten zich voordoen en zoals het vaak gaat in het leven: het is dikwijls aan de snelle beslissers.

Wilt u graag meer weten over de aankoop van vastgoed in of rond Marbella aan de Costa del Sol of wilt u meer informatie over de werking van het Spaanse vastgoedsysteem, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via info@vamozmarbella.com of geef ons een belletje op 03 500 00 10.

VAMOZ – Dé vastgoedspecialist voor Vlamingen in Marbella.