dani garcia sterrenchef

Naast de filmsterren die hier weelderig flaneren op de zonovergoten stranden, gaan we het hier even hebben over de ‘sterren’ die voor een Vlaming veel belangrijker zijn dan die van het witte doek: de Michelin-sterren. Want naast een baksteen in de maag, zijn wij in Vlaanderen wel heel erg verwend op culinair vlak. Maar hoe zit de vork momenteel aan de steel hier in Marbella aan de Costa del Sol? 

In het afgelopen decennium, heeft Marbella zijn reputatie als luxueuze vakantiebestemming voor buitenlandse kopers versterkt, als gevolg van vele factoren, waaronder het fantastische weer, de majestueuze natuurlijke omgeving en natuurlijk ook de zeer hoogstaande gastronomie.

Gezien de geringe grootte van onze stad is het dan ook fantastisch dat 4 lokale restaurants bekroond zijn met Michelin-sterren vanwege hun creativiteit en passie voor innovatie.

De winnende Marbella restaurants van 2016 zijn: 

Skina *

Dit restaurant ligt in het hart van de oude stad en werd reeds in 2004 door restaurateur Marcos Granda geopend. In 2008 ontving Skina zijn eerste Michelin-ster. Skina is beroemd voor haar intimiteit, romantiek en uitstekend eten. Jaume Puigdengolas, chef-kok in Skina, combineert traditionele Andalusische smaken met avant-gardistische accenten. De uitstekende degustatiemenu wordt vergezeld door een fijne selectie van wijnen van de beste producenten in de wereld.

Dani García**

Deze Andalusische chef-kok heeft veel gedaan om Malaga op de kaart van ’s werelds topgastronomen te plaatsen. Eerst vergaarde hij sterren voor Calima en nu voor het Dani Garcia restaurant, gelegen in het trendy Plaza Village in Puente Romano. Dani García is beroemd om zijn uitgebreide proeverijmenu’s, een unieke ervaring die iedere echte fijnproever verdient om van te genieten.

El Lago *

Diego del Rio is een van de koplopers van de Zero-kilometer beweging in Marbella. Langzaam gegaarde, seizoensgebonden en gezonde producten zijn kenmerkend voor El Lago, waar de traditionele keuken uit Malaga centraal staat. Een maaltijd in dit restaurant voelt nieuw maar toch vertrouwd: het is altijd als thuiskomen en dat alleen al is een kwaliteit om te koesteren.

Messina *

Critici en fijnproevers spreken met veel lof over dit prachtige restaurant, ook in het centrum van Marbella gelegen en gerund door chef Mauricio Giovanini en zijn vrouw Pia Ninci. Een ster zat er al jaren aan te komen voor Messina en uiteindelijk is Mauricio en Pia’s droom uitgekomen!

In de 2016 Michelin-gids voor Spanje en Portugal heeft de provincie Malaga nu 1 restaurant met 2 sterren (Dani García in Marbella) en 6 restaurants met 1 ster (waarvan 3 in Marbella).

Wil u ook genieten van alles wat Marbella te bieden heeft, aarzel dan niet en contacteer ons vandaag nog! VAMOZ – Leef nu!