In vorige stukjes hebben we het al gehad over de grote troeven van het mondaine Marbella, de golfclubs, de trendy shoppingmogelijkheden, de stranden en beach clubs. Maar Marbella heeft nog veel meer te bieden. En wel op het vlak van de bloemetjes en de bijtjes, oftewel de fauna en flora om alle vergissingen uit te sluiten. We hebben het dus niet over het tijgerbikini-zeepaardje, het hangbuikstrandvarken of de blauwetandhaai (die zich graag verschuilt in elektronische golven). Geschoeid met een paar degelijke stappers en een rugzakje vol watermunitie trekken we amper een 15 kilometer vanaf hartje Marbella inlands richting refugio de Juanar voor een tocht naar la Concha.

La Concha is de kroon boven op Marbella, een prachtige bergformatie met 3 topjes naast elkaar, de hoogste torent 1215 meter boven de stranden uit waar de minder actieve toeristen uurtjes in de zon afvinken. Het uitgestrekte natuurgebied rijkt tot de bergketens in Ronda en vormt het Natuurpark van de Sierra de las Nieves, oorspronkelijk een 300 vierkante kilometer groot jachtgebied, in 1989 Natuurpark en sinds 1995 door de UNESCO uitgeroepen tot Beschermde Biosfeer.

Vanaf het hotel van de refugio de Juanar vertrekken verschillende wandelingen en de moedigen kunnen na een uur of 3 flink stappen de top van La Concha bereiken. Voor wie iets minder avontuurlijk is aangelegd, kan je na een halfuurtje al aan het uitkijkpunt komen waar je de Costa del Sol in al zijn glorie kan zien schitteren. Het hele natuurpark is voor natuurliefhebbers een puur thuiskomen.

Een bonte mengeling van struikvegetatie en denne-, olijf- en kastanjebomen creëert een schilderachtig kader voor de rondcirkelende arenden en gieren, de berggeiten, everzwijnen, vossen, konijnen, marters,…

Na een paar liter zweten bereik je de top en kan je betoverd turen naar de kust van Afrika en de andere pieken van de Sierra de las Nieves aan de inlandse kant.

Naast deze kroon op Marbella, kan je ook heel leuke natuuruitstappen plannen naar het Schildpad meer net naast de residenties in Nueva Andalucia, de trektochten van La Quinta, de rotszwembaden in Benahavis of het grote meer van Istan. Een flinke dosis natuurplezier voor oren en ogen dus.

Voor wie liever een iets ‘georganizeerder’ natuurgevoel wil, kan een bezoek aan Selwo en Selwo Aquarium in Estepona, het grootste dierenpark van Spanje, een ideale oplossing zijn.

Geef dat strandlaken ook eens een dagje verlof en trek erop uit voor een natuur avontuur. VAMOZ is echter niet verantwoordelijk voor opgelopen blaren …

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE
Download onze aankoopgids hier en ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella. We zouden zeggen: VAMOZ!
GRATIS AANKOOPGIDS:
IT’S ALL ABOUT THE MONEY
Uw aankoopgids aanvragen