Het leven is plezant aan de Costa del Sol. Je voeten een natuurlijke peeling geven met een strandwandeling in de avondzon, een spontaan diner voor vrienden op het terras van je nieuwe penthouse (dat VAMOZ voor je gevonden heeft), je geldbuidel een vermageringskuur geven in de luxeboetieks van Puerto Banus of je pas ontdekte golfpassie botvieren op die kleine witte balletjes. Uitstekende bezigheden die in Marbella passen als bubbels in de cava.

Maar als er toch eens een dynamische piek van nieuwsgierigheid opsteekt of je hebt wat familie op bezoek, is er dan eigenlijk nog iets anders te doen aan die gezellige luilekkere Costa del Sol rond Marbella? Zeker wel!

Het VAMOZ team is op snuffeltocht geweest en we hebben een paar mooie vrijetijdstruffels gevonden, speciaal voor de curieuze levensgenieter of buitenbeentjes. We presenteren jullie hieronder een aantal gezellige familiale alternatieve uitjes.

Lachen aan het strand: Plezier verzekerd in ‘Funny Beach’, karting voor alle leeftijden, een jetski huren of James Bondgewijs boven het water vliegen op een flyboard. Het kan er allemaal. Op adem komen met een cocktail gelukkig ook.

Nog meer waterpret: Maar dan eens niet aan zee! In San Pedro de Alcantara kan je bij Cableski Marbella (leren) waterskiën op een meer. Je wordt door een kabel het meer rondgetrokken op een wakeboard, als je kan blijven staan tenminste. Ook een stand up padelboard kan je er uitproberen, maar dan moet je wel op eigen kracht vooruit zien te raken.

Met de vlam in de pijp: Liefst figuurlijk dan toch… Ontdek het spannende Marbella in een open buggy die zanderige bergpaadjes lust als een miereneter mieren. Adrenaline en prachtige vergezichten verzekerd, een deugddoende douche erna ook.

Beestenboel: Ieder diertje zijn pleziertje, dus ook beestenliefhebbers komen aan hun trekken rond Marbella. Ik wil de grootste hebben dachten ze vast bij het ‘Crocodilos park’, en ja hoor, hun Paco is de grootste krokodil van Europa. Hem en nog veel meer krokodilvertier kan je gaan beleven in Torremolinos.

Nog meer wilde beesten vind je in het ‘Selwo Aventura’ park in Estepona. Wandel rond in een natuurlijk ogende zoo, en met de zomertemperaturen waan je je ook in Afrika. Een beetje safari op vakantie aan de Costa del Sol dus.

Hou je meer van lieflijke en ongevaarlijke dieren, dan fladder je best naar Benalmadena voor een wandeling in de vlindertuin. Meer dan 1500 kleurrijke vlinders om je aan te vergapen en met wat geluk komen ze zelfs op je zitten. Als dat niet lukt, kan je ook altijd proberen een banaan in je oor te steken.

Actie en avontuur: Haal die kids vanachter de game console vandaan! 27000 vierkante meter om rond te rennen en oorlogje te voeren met verfkogels staan ter beschikking bij Paintball Estepona. Buiten een gekrenkt eergevoel en wat stramme spieren normaal gezien geen schade op te lopen.

Aan de Costa del Sol hoef je niet eens een misdrijf te plegen om in de gevangenis te belanden. Je kan er gewoon vrijwillig in. Met de hele familie wordt je opgesloten in een ‘fort Boyard’. Je moet puzzels oplossen en uitdagingen aangaan tegen de klok om te kunnen ontsnappen. Als je goed genoeg bent, slaap je ’s avonds terug in je eigen bed.

Captain Ahoy! Ben je meer een rustige levensgenieter en droom je helemaal weg van de wind in je haar, een eindeloze watervlakte die je op haar golven draagt en de magie van zeilen, dan is dit is voor jou. In het verleden trouwens al enkele succesvolle VAMOZ events! Een tocht met een catamaran vanuit Estepona de ondergaande zon tegemoet, een onvergetelijke vakantie belevenis. Midden op zee komt een dolfijn je groeten in een speels duel met de catamaran en de felle kleurenpracht van het avondlicht en het inbegrepen glaasje cava brengen je helemaal in hogere sferen. Romantiek ten top op het water !

Met de voeten van de grond: Of toch niet? Je landt elke keer in de luchthaven van Malaga maar wist je dat er vlak naast ook een heel leuk interactief luchtvaartmuseum te vinden is? Je kan er gesimuleerd zelf vliegen en de achterkant of binnenkant van een vliegtuig ontdekken. Veel over de geschiedenis en techniek van de luchtvaart en bovendien ook een mooie uitkijkpost om de ‘echte’ vliegtuigen op de luchthaven gade te slaan.

Costa del sol: zee, zon en … nog veel meer dus !

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE
Download onze aankoopgids hier en ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella. We zouden zeggen: VAMOZ!
GRATIS AANKOOPGIDS:
IT’S ALL ABOUT THE MONEY
Uw aankoopgids aanvragen