inschrijving gemeente marbella

De Spaanse gemeente Marbella schat dat er meer dan 200.000 permanente bewoners in Marbella leven, van wie er maar 145.000 zijn geregistreerd. En daar moet verandering in komen. Daarom start gemeente Marbella binnenkort een campagne om alle expats die in Marbella wonen en zich nog niet hebben ingeschreven in het bevolkingsregister, over te halen zich alsnog te laten registreren. Dit kondigde de burgemeester van Marbella, Angeles Muñoz, afgelopen week aan.

Veel expats registreren zich niet als ze eenmaal zijn verhuisd. Ook wordt er niet altijd rekening gehouden met nieuwe geboorten of sterfgevallen. Daarom mist de Spaanse gemeente veel registraties. Toch is iedere buitenlander die zich in Spanje heeft gevestigd en hier in zowel een koop- of huurhuis woont, verplicht zich aan te melden in de plaats waar hij of zij woont bij de gemeente, voor registratie in het bevolkingsregister, het zogenaamde Padron. Voor Marbella is het van groot belang om zoveel mogelijk ingeschrevenen te hebben, aangezien dit directe invloed heeft op inkomsten die de gemeente krijgt van de Spaanse staat en van de regionale overheid. Marbella mist door de missende registraties dus veel subsidies. „Meer inschrijvingen zal ons in staat stellen om meer geld voor onze gemeente te krijgen en zo een betere administratie en servicegerichte voorzieningen voor de stad te kunnen creëren”, liet burgemeester Angeles Muñoz weten in een interview met The Olive Press. Men hoopt met deze actie tot zeker 200.000 ingeschrevenen te komen, een aantal dat volgens de burgemeester meer naar de werkelijkheid neigt.

Vele voordelen Bovendien wil Muñoz ook de nadruk leggen op de vele voordelen van een inschrijving voor (buitenlandse) inwoners. Degenen die niet geregistreerd staan profiteren namelijk niet van een aantal faciliteiten van de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan onroerend belastingen, kortingen op het openbaar vervoer en andere gemeentelijke voordelen voor ingeschrevenen, met name voor buitenlanders.

Ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella.
Waar wacht u nog op?
WACHT,
Vergeet uw GRATIS cadeau niet!
STUUR ME DE GRATIS EBOOK
NEEN, GEEN INTERESSE
Download onze aankoopgids hier en ontdek waar u op moet letten om op een slimme manier aan te kopen in Marbella. We zouden zeggen: VAMOZ!
GRATIS AANKOOPGIDS:
IT’S ALL ABOUT THE MONEY
Uw aankoopgids aanvragen